Kortvæg

Søde søster og svoger tryller på børneværelset.

Indlægget indeholder reklame fra Jollyroom

 Inldæg skrevet af min søster -Lise.. Læs med på hende og Michaels blog HER

Så har jeg endelig fået lov til at hoppe ind på Karen Margrethe, min søster og svogers husbåd, for at indrette ungernes deleværelse. De har meget få kvadratmeter og et retsålavt loft. Men det er ingen sag, for moster klarer ærterne! Nå, men til dem, der ikke er hardcore følgere, så springer jeg først lige lidt tilbage i tiden.

Jonas, min søsters mand, har det seneste år bygget en gammel båd om til deres nye hjem. . Båden var en gammel sag, som ikke rigtig havde været brugt i lang tid. Et helt års arbejde blev brugt derpå for at skabe omtrent 50 kvadratmeters bolig på vand. For at læse endnu mere, kan i følge dem på deres egne kanaler, her og her. Jeg har fundet et par billeder herunder, så I kan få en idé om, hvor stort et arbejde, der er lagt på båden.

collage-3

Endelig er de flyttet ind, og jeg har fået lov til at hjælpe på børneværelset! Det er jeg SÅ glad for. Jeg elsker opgaven – men jeg elsker lige så meget at skulle give drengene en overraskelse! Jeg har fået et skidegodt samarbejde op at stå med Jollyroom. Det betyder at de har giver mig lov til at vælge nogle super fine sager ind til værelset. Sofie og jeg havde aftalt vi skulle komme en dag i sidste uge, og mens ungerne var i vuggestue og børneværelse, skulle vi forvandle! Selvfølgelig var Anker blevet syg (damn you, børnehave), så han måtte placeres ovenpå, mens vi gik nedenunder og arbejdede. Og guess what? Han lagde slet ikke mærke til noget.

FØR // EFTER

collage-2

Hvad var udfordringen?

Jo, ser du.. Mit kamera gør rummet meget større, end det er. Det har nemlig vidvinkel. Det betyder at hvis du i virkeligheden står på værelset, ja, så kan du på ingen måde stå oprejst. Og det er heller ikke så langt, som det måske syner. Ikke nok med det, så buer væggene også, og du kan ikke have alt for meget på dem, da det jo vipper på en båd. Surprice! Så min udfordring var at få lavet nogle gode legeområder, men samtidig ikke lavet noget, der ville fylde for meget i rummet. Jonas har bygget den fineste sengehule til drengene, og jeg elsker den! Total god pladsudnyttelse, og i sig selv et godt sted at lege! Nu drengene skal dele værelse, er det genialt at de har hver deres lille sted. På gulvet er der også en sjov finurlig kasse. Det er et eller andet mekanisk, der ikke kan fjernes. I stedet for at irritere sig over det, så kan det sagtens bruges som skrive/legebord. Med de to fine stole fra Minitude, er der her allerede en rigtig fin oase, hvor man kan fordybe sig i. Jeg havde faktisk også fået bordet dertil, men det var aaaalt for stort til det lille bitte rum – så er det godt den fine kasse allerede var der!

Gulvtæppet og sengetøjet er fra Alice & Fox. Jeg synes det var nødvendigt med et gulvtæppe, da det hurtigt bliver lidt fodkoldt. Så gør det ikke spor at det også er pænt samtidigt og matcher til sengetøjet i hulerne. Lyskæden kan du finde her.

p2210501

Bag ved bord-arrangermentet, har vi fået bygget et hjørne til drengenes tøj. Husbåden har ikke særlig mange skabsløsninger, så Sofie og Jonas ønskede sig at værelset kunne rumme drengenes garderobe. Først tænkte jeg det var umuligt, men efter brainstorming med de andre, fandt vi frem til løsningen på billedet under.  Tre hylder lavet ud af resterne fra bådbyggeriet og en bøjlestang af et stykke rundstok, der hænger på et par kroge. Under garderoben har drengene fået en opbevaringskurv til alt klædud-tøjet. Det hele blev en rigtig fin og diskret løsning – soooom selvfølgelig kræver at Sofie lægger tøjet pænt sammen.

p2210493

Michael har til DBA Guide bygget et legekøkken ud af et gammelt sengebord. Den guide kommer snart op til jer, men det må I væbne jer med tålmodighed for at se! I kan få nogle close ups med noget af det nye legemad, jeg har fået til drengene. Der er et herligt sæt med både brødrister, kaffemaskine og tilbehør. Det var faktisk det første drengene løb over til. “Jeg skal lige lave en kom kaffe!”. Gryder og pander, samt en masse mad man kan skære over, er også et must i køkkenet!

p2210487p2210489

Sidst – og vigtigst: Hvordan reagerede ungerne?

Smilene sad helt til ørerne da ungerne endelig skulle se den nye indretning af værelserne. Der er få virkemidler til, men forandringerne i deres verden er jo kæmpe store! Det første Anker gjorde var at tage sig til munden, og løøøbe ind i værelset for at gøre det, som nok falder børn allermest naturligt: lege. Frode kom spurtende bagved og gjorde det samme. De legede med det samme. Der skulle ristes brød, laves kaffe, prøves nye stole og op i hulerne for at se deres nye sengetøj. Børn er geniale! Elsker deres impulsivitet. Og at se glædes i alt de foretager sig. Det var helt klart det værd, og jeg er sikker på de kommer til at lege en hel del iden ende af båden.

Hvordan ville du klare dig på en båd med så få kvadratmeter? Hvad synes I om rummet? Og kunne I tænke jer at se flere af rummene i båden? Under alle omstændigheder, så tak fordi I læste med. Vi ses en anden gang!

// Lise og Michael

 

 

Så er det lige mig, Sofie igen.

Jeg (og børnene) er så sindsygt taknemmelige over at have Lise! VI ELSKER DIG LISE! og Michael selvfølgelig.. og Villybassen da.

TAK!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Kortvæg