Cirkus Hammer-Vandborg

Fra drøm til virkelighed

16593702_10154077546356946_1302009307_o

Hos os er der ikke altid langt fra tanke til handling. Denne gang var det faktisk mig, Sofie, som bragte husbådsdrømmen op igen. Da vi boede inde i københavn, var vi ofte forbi skibbroen, sydhavnen, christianhavn etc.  hvor vi altid har drømt om at det var os, som kunne bo på en af de finurlige husbåde. De sidste 6 år af vores liv har været fulde af nye spændende og udfordrende ting. Rejser, børn, studiestart, studiestop, hund, lejlighed, bofællesskab, rækkehus, gammel Volvo med telt på taget og alt hvad der ellers hører til.. Tiden har i hvert fald ikke stået stille på noget tidpunkt, og det er også sådan vi har det bedst.

Denne gang er det dog, eller igen, en stor ændring/udfordring, vi har begivet os ud i. Da vi denne gang begyndte at drømme om husbåd, var det som om, at det pludselig bare var en rigtig god ide. Jeg var på det tidspunkt højgravid med Frode, men vi synes alligvel at det var verdens bedste ide. Der gik ikke mere end en halv time, så havde Jonas allerede fundet 5-6 mulige både på DBA, som måske lige var noget for os. Jonas er noget af en håndværker, så langt hen af vejen kan vi (læs:Jonas) lave ret meget selv. Vores krav til en båd var ikke mange, de krav vi havde var:

  • Båden skulle kunne sejle
  • Der skulle være plads til indretning af 2 værelse, køkken og stue
  • Den skulle være i OK stand (i Jonas termer)
  • Af stål (Da jonas er smed, dermed gør det ombygning og vedligeholdelse nemmere)
  • Billig i indkøb så der er godt med plads til penge til ombygningen

De næste 2 ugers tid gik med gennemkæmning af DBA og diverse facebook sider. Vi er heldige at kende 2 par, som bor på husbåd i Sydhavnen. Her høstede vi lidt erfaringer og var ude at besøge dem en dejlig sommerdag. Det besøg fik virkelig os til at blive forelsket i drømmen om selv at bo på en båd. Vi havde også Anker med på besøg, og også det, at se ham glad, og ikke spor bange, på båden gav bare et ekstra kick til, at det bare skulle være det.

collage-2

Her er båden som den så ud da den lå i Egå havn.

Efter vi havde været ude at kigge på lidt forskellige både faldt vi over en interessant annonce på DBA. Båden var en 40 fods gammel motorsejler der var blevet ombygget til hyrebåd for lystfiskere og , som var blevet brugt som bobåd de sidste 5 år. Sælger havde brugt båden som et “fuldtfungerende” hjem, så der var både varme og køkken. Det lød virkelig godt, dog lidt småt synes jeg. Det største minus var, at båden befandt sig i Egå, Jylland. Men dog kunne den sejle.. 🙂 Det måtte vi bare se lidt nærmere på. Heldigvis er jeg et stort familiemenneske, og min familie bor i Nordjylland, så jeg fik hurtigt planlagt et visit, så vi liiige kunne se den båd, som jeg allerede havde indrette med børeneværelse, køkken, stue osv sov. inde i mit hoved…

Afsted vi kom. Vi ankom til Egå Havn meget spændte, både med nyfødt baby, Anker på 2 og hundehvalpen Feta. Båden var meget tilsvarede de billeder vi havde set. Allerede da vi gik rundt derinde, begyndte vi at planlægge hvor hvad skulle være, og i hvilken ende der skulle være soveværelse. Sælger fik lige sagt, at der havde været andre ude at kigge på båden, men dem havde han ikke hørt fra… Endnu. Puha, det var lidt et pres!! Vi aftalte med sælger, at vi kunne give besked i løbet af weekenden. Men allerede inden vi forlod parkeringspladsen, havde vi sendt en SMS til ham om at vi gerne ville handle.. WOW, det er helt mærkeligt at skrive denne beretning, har ikke rigtig tænkt på det siden. Det var et af de momenter, hvor man bare har meget adrenalin i kroppen. Men ja, så var vi pludselig en båd rigere og skulle til at igang med vores livs største projekt.

Det første vi nu skulle finde ud af var, at båden skulle sejles fra Egå til Brøndby… Hold øje med bloggen, inden længe kommer der et indlæg om netop denne tur.. Den endte godt, dog med lidt bumb på vejen og en masse søsyge. Haha.

Til sidst får i lige nogle billeder af, hvordan båden så ud lige da vi købte dem.

collage-3-kopi

1: Stuen/lounge og dør ind til kommende soveværelse

2: Næsten det eneste, som vi regner med bliver bibeholdt. En lille kontorplads i forlængelse af det som gerne skal blive stuen

3: Det som køber brugte som køkken. Det skal bliver en del af stuen når vi er færdige

4/5: Styrrummet

6: Her står man i stuen og kigger op i styrrummet

collage-3

Her ses billeder fra det som skal blive drengenes værelse når vi engang er færdige.

Det skal siges, at alt kommer til at se anderledes ud, og der kommer til- og ombygninger. Alt det skal jeg nok prøve at holde jer opdateret på 🙂

Hejsa // Sofie.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Cirkus Hammer-Vandborg