Køkken Køkken Køkken

Boligsituationen

Hvis i har set det senste opslag på Instagram @livetpåkarenmargrethe, så ved I, at vi er kommet i lidt af en øv situation.

Jeg tænker lige at fortælle jer lidt om den situation, men først vil jeg lige prøve at redegøre for hvordan boligsituationen har set ud for os de sidste måneder.

Vi har siden september 15 boet til leje i et rækkehus i Havdrup, hvilket vi har været rigtig glade for.  Efter vi havde boet i rækkehuset et års tid, kom drømmen om husbåd op igen, og som jeg har skrevet før (det kan i læse om HER), så gik det meget stærkt og pludselig havde vi købt båden.

Vi vidste, at Jonas skulle på barsel fra feb-juli, så vi havde en masse tid til at bygge båden. Derfor satte vi et mål, at blive færdig med båden til 1. sep, så vi kunne flytte ind i den til studiestart.

Derfor opsagde vi vores hus allerrede fra 1. Juli – Vi kunne nemlig få lov at bo gratis hos Jonass forældre henover sommeren. Så kunne vi lige spare nogle penge sammen, til at blive færdig med båden.

Men selvfølgelig gik tingene ikke helt som planlagt, så da vi nærmede os september, kunne vi godt se, at båden ikke ville blive færdig.

Vi var så heldige, at et vennepar af vores skulle til Australien, og vi kunne leje deres lejlighed på Nørrebro indtil 1. Jan. Alt spillede og vi var nu i København tæt på studie og daginstitutionen. Plus vi altid har drømt om at bo på Nørrebro – så det fik vi lige muligheden for at prøve nu.

Og nu – til det sørgelige! Vi fremlejer lejligheden fra vores venner, på helt lovlig vis, med lejekontrakt og adresse her. Vi får boligstøtte og alt er som det skal være – troede vi.

Efter at have boet her 1,5 måned får vi den besked, at vi skal være ude af lejligheden indenfor 14 dage, den besked fik vi i onsdag – så lige pludselige sidder vi altså i  et kæmpe problem. Grundet til at vi er blevet opsagt er, at i denne her boligforening gælder børnene også som personer i husstanden. Og ifølge lejekontrakten må der kun bo 2 personer på adressen. Jeg er udemærket klar over, at det er vores fejl, at vi ikke har forstået “reglerne” korrekt, men både iv og vores venner var overbeviste om at børnene ikke ville tælle med, vi har faktisk slet ikke overvejet at det ville være noget problem. I vores tidligere lejemål på Bryggen, var det ikke noget problem, at vi også havde Anker, selvom der kune måtte bo 2 personer.

Jeg havde inderligt håbet på boligselvskabets forståelse, og håbet på, at de ville kunne have en dispensation i dette tilfælde, når det blot drejer sig om 2 måneder. Men desværre var de ikke villige til at hjælpe os – så som situationen ser ud lige nu bliver vi hjemløse far 1. November af. Jeg har kun talt i telefon med boligforeningen, men i morgen tager jeg ned på kontoret, i et spinkelt håb om, at de måske vil give os lidt længere tid.  Jeg synes det er helt hen i vejret, at sådanne regler tvinger os til at blive hjemløse, alt imens der skal stå en HEL lejlighed tom, jeg kan simpelthen ikke forstå logikken i det?

Vi er selvfølgelig gået igang med at lede efter et sted at bo, men det er virkelig svært at finde noget når det kun drejer sig om 1-2 måneder. Folk har været rigtige flinke og mange har skrevet til os. Problemt er, at vi er afhængige af boligstøtte, og det er næsten umuligt at finden noget for så kort tid med lejekontrakt og mulighed for at have vores adresse der.

Lige nu har vi aflyst alle aftaler og Jonas arbejder i døgndrift på båden – så vi hurtigst muligt kan flytte ind, men med to små børn er det bare ikke muligt at flytte ind i en byggeplads.

Jeg har ondt i hjertet over at vi endnu engang skal flytte drengene. Det er lige om lidt, og vi ved ikke engang selv hvor vi skal bo om 14 dage. Jeg håber virkelig vi finder en løsning. Jeg håber inderligt, at de vil genoverveje at give os dispensation i boligforeningen, om ikke andet så bare en måned, så har vi en lille chance for, at båden er nogenlunde indflytningsklar til december.

Puha, det blev langt. Hvis i har læst det hele, så kryds fingre for os! OG hvis i kender nogen, som kender nogen, som ikke skal bruge deres bolig her i november, så sig endelig til 🙂 Og hvis i har været udsat for noget ligende, så må i også meget gerne sige til.

God søndag til jer.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Køkken Køkken Køkken