Sofie

De første tegninger

Båden kom til Sjælland i Oktober sidste år. Som jeg skrev i tidligere (læs her), så var det så dejligt da Karen Margrethe endelig var i havn 🙂 Desværre havde vi ikke tiden til at starte projekt “ombygning af båd” lige med det samme. Med studie og nyfødt baby var tiden ikke lige til det. Vi vidste dog, at Jonas skulle på barsel i 7 måneder fra Feb-Sep, hvilket gav os en god mulighed for at nå i mål med vores, måske sindsyge, projekt 😀

Jonas kunne ikke arbejde på båden, udover nogle fridage. Og jeg var faktisk også med nede og rive ned og fjerne rust en enkelt gang 🙂

Første dag jeg var med på arbejde på Karen Margrethe.

Første dag jeg var med på arbejde på Karen Margrethe.

Selv om vi ikke kunne arbejde så meget på båden, så var, og er, det hele tiden i vores hoved, der gik ikke en dag mellem vi snakkede om båden. Hvad skal købes, bestilles og laves. Der er virkelig 1000 ting, som skal findes ud af osv. osv. Jonas har undersøgt, undersøgt og undersøgt alt muligt underligt 🙂 Vi har også lavet nogle plantegninger over båden, og dem vil vi gerne vise jer.

Båden består af to etager. Selve skroget er underetagen, og styrhuset 1. sal. Lige nu er styrhuset meget lille, ca. 6kvm. Underetagen er ca. 25-30 kvm. Det er lidt svært at vurdere kvm., da det ikke er regulære rum

Båden som den ser ud nu

Båden som den ser ud nu. Her kan i se det lille styrhus og skroget i profil

Vores plan er, at rive styrhuset ned og bygge en hel ny “1. sal”. Det er netop det vi har brugt lidt tid på at få ned på papir. Jeg har taget lidt billeder af de plantegninger, som Jonas har tegnet i hånden. Billederne er ret store, men hvis de formindskes, synes jeg ikke man får samme fornemmelse af, hvordan båden kommer til at se ud.

Stevnen (forenden)

Stevnen (forenden)

Her ser i den forreste del af Karen Margrethe. Det er den del, som er uden bebyggelse på. Det er ca. 4 meter, som kommer til at være vores dæk. Den forreste firkant er en luge, som går ned til det der kommer til at være soveværelset. Cirklen er ankerspillet, den store firkant er et vindue ned til soveværelset. Den lille firkant længst mod væggen er udluftning. Dør ind til gang/køkken sidder i venstre side.

Midten

Midten

Styrhuset bliver et stort (eller ved ikke om man kan kalde det stort) rum, men med forskellige funktioner. Det skal både vore entre, køkken og spisekøkken. På så lidt plads bliver det noget af en opgave at få plads til så meget. Hele styrhuset kommer til at være ca. 9 m. Det som er tegnet ca. midt på denne plantegning er åbningen og trappen ned til stue og værelser. Nedgangen til underetagen kommer til at være fra køkkenet af. Køkkenet har vi bygget op i firkanter, som skal illustrere køkkenskabe og elementer. Det som vi SKAL have er: køleskab, fryser, vask, gasblus og ovn. Det ville være dejligt med opvaskemaskine og vaskemaskine – men det bliver vi desværre nok nødt til at undvære 🙁

Agter (bagenden)

Agter (bagenden)

Den sidste tegning viser, det som bliver “spisekøkkenet”. Det bliver ikke stort, men der bliver plads til vores lille familie. Det eneste vi har taget på her, er en slagbænk. Vi prøver virkelig at tænke opbevaring ind i alt hvad der skal være på båden.

Der kommer en dør ud bagved også. Den dør går ud til en lille terresse, hvor man så kan træde videre ned på et lille plateau, som også bliver vores vandtank. Det er også her jeg drømmer om, at jeg inden længe kan sidde og nyde en dejlig øl i solskin 🙂

Her ses den ramme som Jonas netop har svejset på Karen Margrethe

Her ses den ramme som Jonas netop har svejset på Karen Margrethe

Jeg har brugt meget tid på dette indlæg, det er vildt svært at forklare tegningerne. Hvis der er flere spørgsmål eller brug for anden forklaring, så kan i bare spørge løs i en kommentar 🙂

Jeg håber i har fået lidt ud af, at se på vores hjemmelavede plantegninger, og fået en lille ide om, hvor vi gerne vil hen med ombygningen. Måske er det også ved at gå op jer, hvor stort et projekt det her egentlig er. Puha, jeg tager i hvert fald hatten af for Jonas, forstår slet ikke han kan overskue alt det arbejde, som er i vente.

Derudover, så håber jeg i nyder weekenden. Det gør vi i hvert fald. Jonas er ikke på båden i dag, men på en eller anden måde så kommer alt alligevel til at handle om båd herhjemme 😀 Her får i lige et øjebliksbillede af vores lørdag..

Tegninge af børneværelse, dæk, træstativ og tilbud fra forskllige byggemarkder :D

Tegninger af børneværelse, dæk, træstativ og tilbud fra forskllige byggemarkder 😀

Frodebassen <3

Frodebassen <3

Sofie //

Skriv en kommentar

  • karenmargrethe

    Ja, det er om at tænke kreativt! 🙂

    Heldigvis er vi begge på barsel, det går det lidt nemmere at overskue når vi ikke skal op på arbejde hver dag 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, opbevaring og møbler må nødvendigvis gå ud på et mest muligt, så brugen af pladsen optimeres. Så sejt, at I kan overskue så stort et projekt samtidig med at have to små børn. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Sofie