Anker og Frode

En lille update

Jonas arbejder på livet løs! Det er svært at holde jer uddateret hele tiden, da de ting, som vi laver tager laaang tid, og det er ikke alt der er lige spændende at skrive et indlæg om. Jeg prøver så vidt muligt, at opdatere jer her på bloggen, men hvis i ikke allerrede gør det, så tag og følg med på vores Instagramprofil, @livetpaakarenmargrethe. Her ligger  jeg ofte billeder ud,  og Jonas laver i ny og næ storys fra byggerriet 🙂 Hvilket jeg i hvert fald synes er sjovt at følge med i, nu når jeg ikke selv altid kan komme med på båden og arbejde.

Et lille udsnit af Jonas på insta-story :-D

Et lille udsnit af Jonas på insta-story 😀

Børnene og jeg har været på vinterferie hjemme hos mine forældre. Vi har hygget os og slappet rigtig meget af 🙂 Min søster, mand og barn var heldigvis også hjemme, så den har bare stået på familiehygge. Dog manglede vi Jonas, som blev tilbage for at give den en ordentlig omgang på Karen Magrethe 😉

Feriehygge med fætter Villy

Feriehygge med fætter Villy

Det første Jonas skulle have lavet inden han rigtig kunne komme igang var afdækning, som både giver læ for vejr og vind, men Endnu vigtigere er, at det faktisk er en regel på havnen, at når man bygger, sliber osv. på sin båd, så skal der være afskærmning, så man ikke laver skade eller andet generende på de andre både, hvilket selvfølgelig skal overholdes 🙂 Nedenfor er der et par billeder, som viser den løsning Jonas har lavet som afskærmning. Han har lavet en flytbar løsning, eller den vejer over 100 kg – så nu må vi se hvor meget den bliver flyttet 😀

presenning-co

Som jeg tidligere har skrevet (læs her), så skal der bygges et helt nyt styrhus, og det er netop det, som Jonas er begyndt at forberede. Der skal svejses en ramme helevejen rundt, hvor huset skal stå. Det er det, som er fundamentet til det nye “styrhus”. Der skal i alt svejses 21 m. pladejern, 7*3 m. Båden er jo ikke en lige plade, så det er umuligt bare at tage 7 m. pladejern og svejse på. Det skal skæres op i små stykker og svejses på stykke for stykke, hvilket gør, at det hele lige tager liiidt længere tid. Men så er vi også sikre på, at det bliver fuldstændig tæt og ordentlig lavet. Heldigvis er Jonas smed og kan klare alt svejsning selv.

Her ses metaltrammen, som skal svejses fast hele vejen rundt, hvor styrhuset skal være.

Her ses metaltrammen, som skal svejses fast hele vejen rundt, hvor styrhuset skal være.

Et nærbillede af fundamentet til styrhuset

Et nærbillede af fundamentet til styrhuset

Når hele fundamentet er svejset fast til båden, så kan vi komme igang med at bygge huset, som skal bygges i træ. Vi er så heldige, at Jonas har fået en tømreven til at hjælpe med beregningen af, hvor meget og hvilket træ vi skal bruge.. Og oven i det vil han også hjælpe til med at få det bygget. Jonas og ham har aftalt, at træarbejdet skal startes op d. 10 marts, så det et fristen for at være færdig med fundamentet er altså der. Jeg glæder mig simpelthen til at trækonstruktionen kommer op, så begynder det virkelig at ligne noget :-)!

Tak fordi i gider læse med. Skriv, skriv, skriv endelig, hvis der er nogle spørgsmål. Ingen spørgsmål er dumme – stiller selv hele tiden 1000-vis af spørgsmål til Jonas 😀

// Sofie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Anker og Frode