Min Kur - Mine Resultater

Ankers fødselsdag.

HIP HIP HURRA

 

Jeg elsker at planlægge fester og fødselsdage! Så det er blevet en tradition, at Ankers fødselsdage altid er med tema – og han er heldigvis også fan af fødselsdag (hvilket barn er ikke det 🙈?)

Han har selvfølgelig slev altid indflydelse på, hvordan han vil have fødselsdagen. Jonas og hans far har bygget et piratskib og en shelter i baghaven hos Jonas’ forældre. Anker fandt på i sommerferien, at han altså ville holde sin fødselsdag hos farmor og bedstefar nede på piratskibet! Så sådan måtte det jo være.

YES tænkte jeg – pirattema, perfekt – så kunne jeg allerede gå igang med at købe pynt og forberede alt muligt inde i mit hoved. Jeg begyndte allerrede i sommers at købe og bestille ting, som vi kunne bruge til fødselsdagen. Fødselsdagen skulle foregå udendørs, så vejret har selvfølgelig været en væsentlig faktor – men det måtte bære eller briste, jeg tænkte ikke så meget over det undervejs, håbede bare på det bedste 🙂

Når jeg planlægger en fødselsdag, så fastlægger jeg først et tema, denne gang pirat. Her er nogle af de ting, som jeg købte til oppyntning til festen:

De har “flagranker” fungerede rig fint. Jeg bestilte dem i filt og ikke bare i papir. Det gjorde jeg fordi det skulle være udendørs, så de skulle gerne holde til at blive fugtige og ikke gå i stykker ved blæst.

 

For at inddrage maden i pirattemaet, så satte vi sørøverflag og sværd i kager og frugt. Og nogle fine sugerør af pap til kakaoen.

Vi havde lagt op til, at man skulle komme udklædt til fødselsdagen. meen var der nogle der havde glemt (læs: de voksne) deres udklædning, så stod vi klar med klap for øjet, tørklæde og skæg.

Her ville jeg have sat en rigtig god video af Jonas ind, som viser hvordan det bare virkede rigtig godt med udklædningen til de voksne. Jeg har lagt den op på Instagram, der kan i lige trykke ind og se den 🙂 lige HER

Selve fødselsdagen skulle holedes i Jonas´ forældres baghave. Med udgangspunkt i det piratskib ,og den shelter, Jonas og hans far har bygget. Her under kan i måske få en fornemmelse af, hvordan det ser ud til hverdag. Det er så fint, og drengene elsker at bruge tid der, når vi besøger dem i Slagelse – en drøm for alle børn at have deres eget piratskib i baghaven  🙂 

Fødselsdagen startede kl. 15. Så vi havde heldigvis tid til at gøre klar. Min mor og jeg plejer altid selv at bage til alle fødselsdage i familien, men denne gang havde jeg valgt at købe en kagemand. Det skar lidt i hjertet, da det virkelig er en tradition, at få min mors brunsviger kagemand til enhver fødselsdag i familien. Selv når Frode og Lise har fødselsdag i Kroatien, så laver min mor brunsviger 😀 Min svigermor havde  heldigvis stået for at bage boller – så lidt hjemmebag fik vi alligvel! Heldigvis lavede bageren en rigtig fin kagemand, som blev pyntet som en pirat! Udover kage og boller havde jeg lavet et tag-selv-bord med fade med, frugt, lidt kager, flødeboller, grøntsagsstænger, oliven, frikadeller og små pølser. Gæsterne var, som sagt, inviteret til kage og boller kl. 15.. Dem der havde lyst kunne blive til en omgang pasta-kødsovs senere – Det endte alle med at gøre. Der skal selvfølgelig ske lidt “fejl” ved fødselsdage, og desværre brændte kødsovse på. .Men Jonas´ far er heldigvis en mester i køkkenet, så han fik den reddet. Nu smagte den bare lidt røget, perfekt til pirattemaet 😉

Det blev en helt fantastisk dag for alle. Min søster lavede den bedste skattejagt, som jeg måske laver et indlæg om for sig selv senere. Det var den slags fødselsdag, hvor alle børnene bare legede og løb rundt og havde en fest. Der var 14 børn i aldersgruppen 1-12 år. Der var simpelthen ikke ét barn der bare sad og kedede sig – det var en kæmpe succes.. Og os forældre havde tid til at nyde den sidde efterårsol og nogle kolde øl!

Man er altid lidt nervøs når man sådan inviterer folk på kryds og tværs af vennegrupper, familie og Ankers venner. Så det er er bare en rigtig dejlig følelse når man kan se at alle hygger sig 🙂

Alle var også velkomne til at blive at sove. Vi havde håbede på lidt varmere vejr, så vi kunne sove i shelter – men det blev ret koldt i løbet af aften, så vi rykkede i “planterummet”, hvor vi kunne få lidt varme til natten. Børnene var oppe til sent – de legede udenfor til kl. 22, hvor vi hyggede med majs og snobrød over bål. Ankers bedsteven fra børnehaven og hans famile blev og sov – og det tror jeg var noget af det bedste for Anker, bare at kunne lege lige til han faldt om… Da de vågnede dagen efter – tog de lynhurtigt tøj på og var ude at lege på piratskibet igen. Det var en rigtig børnefødselsdag, hvor alle børn bare fik lov at løbe rundt uden for mange regler og helt uden voksenindblanding.

Her til sidst får i lige nogle af de billeder jeg fik taget, jeg fik aldrig rigtig taget så mange, men her er de – og jeg synes de taler for dig selv 🙂

Hvalpene var selvfølgelig også med til fødselsdagen.. De er slet ikke til at stå for længere. Og se lige Villy også!

 

En dag fyldt med sol, glade børn og god stemning

 

Alle børn elsker skattejagt, og denne gang var ikke en undtagelse!

 

Nogle forældre havde heldigvis selv taget udklædning med :-D!

Bedste udklædte voksen gik klart til verdens bedste Bedste :-)!

 

Frode er altid god for et godt grin. Han gik rundt med den her “kurv” længe. SÅ havde han en lille hylde til sit legetøj.. hehe.. Og der gik ikke længe for Villy gjorde ham kunsten efter 😀

 

Som sagt, så blev Ankers ven fra børnehaven og familie at sove, så vi kunne forlænge fødselsdagen lidt ekstra med morgenmad og leg dagen derpå.

Jeg ville egentlig også gerne lægge nogle små film op fra fødselsdagen. Men det kan jeg ikke lige finde ud af 😀 Jeg ligger nogle ud på instagram, så kan i klikke der ind og se dem 🙂

Tak fordi i læste med så langt. Jeg glæder mig allerede til næste fødselsdag! Her i nogle råde ideer til hvilket tema det skal være :-)?

// Sofie.

Næste indlæg

Min Kur - Mine Resultater